HomeReise8 av verdens mest krevende og farligste veier - Hadde du turt...

8 av verdens mest krevende og farligste veier – Hadde du turt å kjøre her?

Disse veiene er noe for seg selv. Skal en kjøre her bør en ha tungen beint i munnen og være tøff bak rattet. Sjekk ut disse utrolige veistrekningene -utfordrende å kjøre, men også et syn for øyet!

1. Trollstigen, Norge

Trollstigen er et av Norges mest dramatiske og besøkte attraksjoner. Fantastisk flott, men ikke noe for en med høydeskrekk!

Foto: Pixabay

2. Zoji La, India

Zoji La ligger i i Nord-India. Den trange veien på bildet mellom Ladakh og Kashmir byr på utrfordringer. Her skal både dyr, biler og svære lastebiler passere.

Foto: Scrolldroll.com

3. Dalton Highway, Alaska

Facebook/AlaskaPhotoGraphics

Dalton Highway  er den mest isolerte motorveien i hele verden. Den er 666 km lang og kobles sammen med tre små byer. Den anses for å være en av de mest risikofylte veiene i verden. Også den mest snørike.

4. Transfăgărășan, Romania

Denne veien er den høgeste i Romania. Veien når på det høyeste 2034 meter. Her bør man ta det med ro i svingene.

Pixabay

5. Yungasvein, Bolivia

Ekstremturister elsker denne veien som er smal og mangler rekkverk mot stupet. Hvert år omkommer mellom 200 og 300 mennesker når de kjører denne veien.

Flickr/saf2285

6. Guoliangtunnelen, Kina

Guoliangtunnelen ble bygget av lokale under 1970-talet, som så seg lei på at staten vegret seg for bygge en vei mellom byene og omverden. Vegen er 3,5 meter bred, så det er ikke så gøy å møte på motgående biler her. Tunnelen går gjennom berget og har 30 «vindu» hvor en har utsikt rett ned i stupet.

Foto: Facebook

7. Gotthard-passet, Sveits

St- Gotthard er en passasje over Alpenes hovedkam. Veien er 64 kilometer lang. En vei som også er et skikkelig vakkert syn.

LES OGSÅ: Han svinger seg på klippekanten – Plutselig går det fryktelig galt!

Foto: Pixabay

8. Eshima Ohashi-broen, Japan

Denne broen er meget spesiell. Den minner om en berg og dalbane. Den er konstruert på denne måten for at fiskebåtene på sjøen Nakaumi skal kunne passere.

Kunne du tenkt deg å ta en kjøretur på en av disse veiene?

Foto: Imgur

Del gjerne videre disse tøffe bildene med venner og bekjente!

spot_img
spot_img
spot_img