HomeNyheterElendige bookingtall til norsk sydenfavoritt - hotelleierne dumper prisene

Elendige bookingtall til norsk sydenfavoritt – hotelleierne dumper prisene

Normalt er øya en sydenfavoritt, men i år har det vært elendige bookingtall til ferieøya Mallorca. Det har ført til at hotelleierne har fått panikk og dumper prisene på hotellene sine, skriver flysmart24.no.

Enkelte hotelleiere har etter å ha sett de lave bookingtallene, halvert prisene i høysesongen. Interessen for øya har vært spesielt laber i år, men i løpet av lang tid har man sett at interessen har vært dalende.

Den største grunnen til at flere og flere velger å legge ferien til andre reisemål enn Mallorca skal være prisnivået. Myndighetene har også innført dobbel turistskatt på sommeren. Dermed blir totalprisen på ferien høyere enn normalt.

I følge flere aviser har hotelleiere på Mallorca senket sine 5- stjernerspriser ned til 4-stjernersnivå. Avisene skriver også at hotelleierne på Mallorca er sikre på at det er konkurransen med det langt billigere Tyrkia som gjør at Mallorca velges bort.

Mallorca
En av Mallorcas herlige strender. Cala Agulla. Foto: Pixabay

Selger fremdeles godt i Norge

I følge flysmart24 har Mallorca en posisjon i Norge som gjør at øya, til tross for dalende interesse, er det største enkeltreisemålet for de av oss som reiser på charterferie. Hos for eksempel reiseselskapet Ving er Mallorca det reisemålet som har solgt best i år selv om markedet ligger langt under fjorårets nivå.

I følge adm. direktør i Ving Christian Grønli er det enda Mallorca som er det mest populære reisemålet hos nordmenn etterfulgt av Kreta og på tredjeplass Tyrkia.

Det skal være spesielt Tyskerne som velger andre land å feriere i enn Mallorca, men nå følger også britene og feriegjester fra Skandinavia etter.

spot_img
spot_img
spot_img