HomeNyttige tipsKlassiske spill som har slått an på nett

Klassiske spill som har slått an på nett

Opp gjennom årene har mange spill kommet og gått – til stor glede for oss nordmenn. Vi elsker nemlig spill og underholdning, og vi benytter oss av enhver mulighet vi får til å konkurrere mot vennene våre. I takt med den teknologiske utviklingen har imidlertid nye fenomener sett dagens lys – såkalte nettspill. Mange av konseptene fra tidligere fysiske spillsuksesser har blitt videreført til den digitale verdenen på nett, og vi skal se nærmere på noen av de mest populære.

Bingo

Bingo er et sosialt spill som har røtter helt tilbake til 1500-tallets Italia. Det har i lang tid blitt spilt i sosialt lag; i foreninger, på eldrehjem, i bursdager og i familiesammenkomster. I bingo får du tildelt et brett med et visst antall tall på. Ett og ett tall vil deretter ropes opp fra den som styrer spillet. Har du de aktuelle tallene på brettet, krysser du dem ut etter hvert som de ropes opp. Så snart alle tallene på brettet er krysset ut, roper du «bingo» for å vinne runden.

I dag er det enklere enn noen gang tidligere å spille bingo. Spillet har nemlig funnet veien til nettet, og her florerer det av ulike varianter. Noen bingobrett har få tall, mens andre har mange. Noen anses som lettere, mens andre anbefales til de mer erfarne. Med nettbingo slipper du dessuten å vente til neste sosiale sammenkomst før du får spille bingo igjen. I dag kan du spille det når du ønsker – alene eller sammen med andre – så fremt du har nettilgang og en digital enhet å spille på.

De enarmede bandittene

Om du var voksen på 80- og 90-tallet, vet du helt sikkert hva enarmede banditter var. Dette var spilleautomater som sto plassert i kiosker og butikker før i tiden. Det var vanlig å samles rundt automatene å satse penger i jakten på storgevinst, og dette ble for mange et fast ritual i forbindelse med ukeshandelen i matbutikken. I 2007 kom imidlertid en ny lov som forbød bruk av fysiske spilleautomater i Norge, og dermed forsvant de fullstendig.

Derfor ble mange glade da teknologien skjøt fart, og spilling på nett ble en greie. Spilleverandøren NetEnt var raskt ute med å utvikle digitale spilleautomater basert på de tradisjonelle enarmede bandittene. I dag er disse spilleautomatene – Jackpot 6000 for eksempel – favorittautomater blant nordmenn. Det er kanskje ikke så rart med tanke på all nostalgien de bringer med seg. Disse automatene inkluderer de samme symbolene som de enarmede bandittene hadde – bjeller, kirsebær og jokere – så vel som de tradisjonelle lydeffektene.

Skrapelodd

Du har garantert opplevd å få skrapelodd i bursdags- eller julegave. Skrapeloddene var og er enda en enkel form for underholdning, og de kommer i mange former og varianter. Konseptet er helt enkelt å skrape frem like symboler eller pengesummer. Kombinerer du mange nok, vinner du en pengesum.

De senere årene har skrapelodd i digital form på nettet. Versjoner på nett bygger på samme konsept som de tradisjonelle skrapeloddene gjør – målet er fremdeles å kombinere like symboler. På nettet har imidlertid en ny verden åpenbart seg. Her kommer loddene i alle slags former og varianter. Du kan skrape flere lodd på én gang, og ofte akkompagneres skrapingen av lystige melodier – for en enda bedre spillopplevelse.

Tradisjonelle spill kontra nettspill

Så hva skyldes overgangen fra de fysiske spillene til nettversjonene? Kortversjonen er at spill som er populære i fysiskform, også blir populære i digital form. Dessuten er de lettere tilgjengelig via internett – noe som gjør at du kan spille når du vil. Du trenger ikke vente på at vennene dine skal bli klare, på at det eventuelt skal bli lov med fysiske spilleautomater igjen eller på at kiosken skal åpne så du får kjøpt deg et lodd. På nett er alle spill tilgjengelig hele tiden.

Spilling på nett er fremtiden

Tilgjengeligheten er nok hovedgrunnen til at nettspill har blitt så populære og på mange måter har utkonkurrert de fysiske forgjengerne sine. Selv om de tradisjonelle spillene har gitt oss mange gode stunder, er det ingen tvil om at nettspillene har kommet for å bli. I dag kan du spille alle typer spill på nett; både for underholdningens del, men også for å lære av spillene. Det utvikles stadig nye, innovative spill som hjelper deg å forbedre ferdigheter innen strategi og problemløsing.

Nostalgien kan ingen ta fra deg

Internett har mange fordeler, og det er ingen tvil om at det er nettspill i digital form som er fremtiden. Når det er sagt, er det noe som er helt sikkert: Nostalgien de fysiske spillene fører med seg kan ingenting erstatte – selv ikke nye, innovative versjoner på nettet.

spot_img
spot_img
spot_img