Home Ukategorisert Slik lager du en rakett av cola og mentos

Slik lager du en rakett av cola og mentos

cola

De fleste har fått med seg at det skjer en kjemisk reaksjon når man blander mentos og cola. Men visste du at du kan lage en rakett med potensiale til å lette 30-40 meter fra bakken? I videoen under ser du hvordan dette kan gjøres. Men for enkelhets skyld har vi laget en kjapp bruksanvisning:
[advertisement]
1. Kjøp inn noen flasker cola-light og mentos. Fortrinnsvis med mintsmak, ettersom disse fungerer best av en eller annen grunn.
2. Fest noen mentos på en tape-bit og heng de ned i flasken. Men ikke så langt ned at de kommer i berøring med colaen. Se video for bedre illustrasjon.
3. Skru på korken og hold flasken opp ned. Rist flasken i cirka 20 sekunder til du ser at det blir en reaksjon i flasken.
4. Finn en vei med asfalt. Kast flasken høyt opp i luften og la den falle mot bakken. Når den treffer bakken vil den fyke til værs. Det er treffpunktet som kommer til å avgjøre hvor høyt den går. Så prøv å få den til å lande med toppen først. Da blir effekten best.
5. Vær forsiktig. Det er bra trøkk i en slik rakett, så bruk vernebriller og annet verneutstyr. Og løp vekk så raskt du kan.

Her er videoen av en gal russer som liker å drive med slikt:
[fb_bar_share][fb_bar_like]
[fb_like_page]

Kilde

Must Read

Dette skjer med kroppen din om du drikker en liten boks med Redbull…og det varer i 12 dager

Vi vet alle at Redbull gir deg vinger. Men det er ikke det eneste det gir deg, i følge en del forskere. Sånn i...

Veldig blakk? Så mye penger får du om du selger dine indre organer

Om du er skikkelig blakk, og er villig til å risikere livet, så er kanskje å selge dine indre organer noe for deg. Eller kanskje...

NASA betaler 140 000 kr til personer som kan ligge i sengen i tre måneder. Kjenner du noen som passer til jobben?

NASA søker etter personer som kan simulere hvordan det er å ligge i sengen i tre måneder. Grunnen er å teste hvordan astronauter reagerer...

Donerer penger til truede hvalarter for hver voksenfilm du ser. Kjenner du noen kan berge hele hvalbestanden alene?

De hyggelige folkene i verdens mest populære voksenfilmside skal nå sette alle krefter inn på å berge hvalbestanden. De er bekymret for utviklingen for en...

Dette armbåndet gir deg og vennene dine beskjed om når du er blitt for full. Kjenner du noen som trenger dette?

Vive bracelet var en av året sensasjoner under Microsoft Research Faculty Summit Design Expo. Armbåndet gjør det lettere å styre alkoholinntaket og dermed unngår man...