HomeNyttige tipsSpar tusenvis av kroner med refinansiering

Spar tusenvis av kroner med refinansiering

Sitter du med flere smålån, kredittkort og/eller forbrukslån, som koster i termingebyr og høye renter? Da kan det være du skal vurdere en refinansiering. Refinansiering er et lån, som uavkortet skal gå til å betale ned gjeld du allerede her, med den hensikt å kutte kostnader. Har du flere smålån eller annen utestående kreditt, kan det være tusenvis av kroner å spare, på termingebyret alene. Hvis vi skal tro Økonominyhetene vil en totalvurdering vil vise om det lønner seg, men i mange tilfeller vil det gi mening å samle flere lån under ett.

Samler du alle lån under en paraply, vil du også få en bedre oversikt, og det er lettere å holde oversikten.

Sjekk først hva du kan spare

Det er ikke alltid en refinansiering vil lønne seg. Har du eksempelvis kort tid igjen av nedbetalingstiden, er det ikke sikkert regnestykket går opp. Dette kan skyldes du skylder relativt lite penger eller fordi opprettelsesgebyret vil “spise opp” det du kan spare.

For de aller fleste, vi det være renten som er avgjørende – og da tenker vi den effektive renten. Har du mulighet til å sette eiendom som sikkerhet, vil dette påvirke renten du blir tilbudt. Og det leder oss over til neste punkt.

Refinansiering med eller uten sikkerhet?

I markedet kan du finne refinansiering med eller uten sikkerhet. Med sikkerhet skal du stille eiendom i pant for lånet. Dette gjør du har en mye større sannsynlighet for å få lånet innvilget, og forhåpentligvis vil du få en forholdsvis lavere rente også. Du vil også ha et større utvalg av valgmuligheter, fordi dette er et låneprodukt mange banker tilbyr.

Refinansiering uten sikkerhet krever du ikke har noen betalingsanmerkninger, og du har økonomien til å bære kostnadene. Dette gjelder selvfølgelig om du har sikkerhet eller ikke, men du skal påregne en høyere rente, og dette vil påvirke det økonomiske handle rommet ditt hver måned. 

Nedbetalingstid

En refgiansnierng kan du ha over 15 år, og er en unntakelse fra regelen om maksimalt fem år ved usikrede lån. Dette er en stor fordel for de, fordi du kan senke de månedlige utgiftene betydelig. Om det er tilrådelig vil være opp til deg selv å bestemme, men det vil naturlig nok koste deg penger å låne over såpass mange år. Dette vil inngå i en totalvurdering, hvor du må se på hvor mye lånet faktisk koster deg. Det vil ikke være overraskende, om lånet vil koste de mindre eller tilsvarende, etter en refinansiering – selv om det går over flere år.

Ta en avveining til slutt

I siste ende er det deg som skal sitte med lånet. Og det kan være mange år det er snakk om :Har du muligheten til å spare tusenvis av kroner – hvorfor ikke? Refinansiering er det mange banker som tilbyr, og rentene er et hakk mer gunstige enn ved forbrukslån og kredittkort. Det er ikke umulig du vil bli overrasket over å se hvor mange penger du kan spare på å samle alle lån. Det er ikke alle som tenker over hvor mye termingebyr, papirgebyr, purregebyr og andre gebyrer alene koster over flere år.

spot_img
spot_img
spot_img